בכל פעם שאני מכינה את הסלט הזה אני נזכרת בניו יורק. חוזרת בגעגעוע לתקופה שהייתי דיילת והייתי מגיעה לתפוח הגדול פעמיים בחודש בממוצע. כמעט בכל מסעדה שהייתי מגיעה אליה הייתי נוהגת להזמין סלט קיסר למנה ראשונה או כתוספת ובד״כ חולקת עם חברה, על מנת להשאיר מקום למנה הבאה. למרות מגוון הגרסאות, אני הכי אוהבת את הגרסה הבסיסית הכוללת עלי חסה טריים, גבינת פרמזן, קרוטונים ולעיתים אנשובי. כאן בבלוג שיתפתי בעבר מתכון לסלט קיסר בסגנון ים תיכוני עם קרוטוני פיתה בזעתר בליווי תמונה לא ממש מחמיאה. על כן, החלטתי לתקן, לצלם מחדש ולשתף שוב, עם שינויים קלים, את המתכון לסלט שאני מאודדד אוהבת. הוא גם מהיר הכנה ובעיקר בעל שילוב טעמים מנצח.
בגרסה שלי, אין ביצה חיה או פרמזן ברוטב. הוא מורכב בעיקר ממיונז, שמן זית, שום והרבה הרבה לימון. כך אני אוהבת. במקום קרוטונים, בחרתי להשתמש בבאגט קראנצ׳ המתובל בשום (מוצר חדש על המדף של עלית) ועל כן וויתרתי הפעם על תוספת האנשובי.
אז איך מכינים? הכי קל בעולם והכי טעים. השימוש בבאגט קראנצ׳ חוסך גם שלב בהכנה. אם תתעצלו ותשתמשו בחסה שטופה, אז זה ממש כלום עבודה. אגב, מתאים גם להכנה בצהריים במשרד (ועל כך יעידו חברותיי הלנה, שירלי וקרן : )
המצרכים ל 4 מנות:
1 חסה עגולה (או חסה ערבית)
באגט קראנצ׳ בטעם שום (מדובר בפרוסות באגט קטנות ודקות, אפויות ומתובלות בשום)
גבינת פרמזן – מגרדים בעזרת קולפן ירקות ומוסיפים לפי הטעם
המצרכים לרוטב:
1/3 כוס מיונז
1 שן שום, כתושה
3 כפות שמן זית עדין
מיץ לימון טרי מ 1/2-1 לימון (אני אוהבת שמתקבל טעם חמצמץ ועל כן מוסיפה מיץ מלימון שלם. הוסיפו לפי טעמכם)
מלח, פלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
את חומרי הרוטב מערבבים היטב בקערית לקבלת רוטב אחיד או שמים בצנצנת, סוגרים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
את החסה מפרידים לעלים. שוטפים היטב. מייבשים וקורעים לחתיכות גדולות.
מניחים את העלים בקערת סלט גדולה.
רק בהגשה מוסיפים את הרוטב ומעל מפזרים את הבאגט קראנצ׳ ומגישים מיד.
בתאבון!