לפעמים כל מה שצריך אחרי יום ארוך ומתיש זה סלט פסטה, משביע, טעים וצבעוני שיש בו קצת מהכל. בתאבון!
צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת רן
המצרכים ל 2 מנות:
- 3 פלפלים (מומלץ בצבעים שונים)
- 2-3 כפיות חומץ בלסמי
- 1 שן שום, כתושה
- מלח
- 2 כפיות עלי תימין
- 1 חזה עוף, פרוס לרצועות
- 1 -2 כף גדושה פסטו
- שמן זית
- 250 גרם פסטה קצרה, מבושלת לדרגת אל דנטה (מערבבים במעט שמן זית כדי שלא תידבק)
- חופן אוכמניות מיובשות
אופן ההכנה:
- מניחים את הפלפלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. הופכים את הפלפלים בזמן הקלייה ומוציאים מהתנור כשהם מתרככים וקליפתם משחירה מעט (לאחר כחצי שעה). מעבירים את הפלפלים לכלי אטום (קופסה או קערה מכוסה בניילון נצמד) ומצננים
- מסירים מהפלפלים את הקליפה ומסלקים את הגרעינים. חותכים אותם לרצועות ומתבלים בחומץ בלסמי, בשן השום ובמלח. מוסיפים את עלי התימין, מערבבים קלות ומעבירים למסננת כדי להיפטר מנוזלים.
- מערבבים היטב את רצועות העוף עם הפסטו. מטגנים את רצועות העוף בשני הצדדים במחבת עם שמן הזית עד שהן מזהיבות קלות, עסיסיות ועשויות מבפנים! (בודקים בעזרת סכין). מערבבים קלות את הפלפלים הקלויים עם הפסטה, מוסיפים את רצועות העוף ומפזרים מעל את האוכמניות המיובשות (מומלץ לא לוותר). אם רוצים מוסיפים לפסטה עוד מהפסטו. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
- בתאבון!