סלט קל להכנה שהתהווה לו בזמן שהכנתי ארוחת צהריים מהירה. בסלט שילבתי גם קשיו וצימוקים בהשראת ט"ו בשבט הממשמש ובא.
מצרכים ל 2 מנות:
חצי כוס בורגול
3/4 כוס מים רותחים (לריכוך הבורגול)
3 גזרים מקולפים ומגורדים בפומפייה
2 כפות צימוקים
צרור עלי כוסברה קצוצים
חצי כוס קשיו טבעיים (או יותר לפי הטעם)
מלח פלפל לפי הטעם
לרוטב:
מיץ מחצי תפוז
1 כף לימון
כפית חרדל
כפית סוכר
אופן הכנה:
את הבורגול משרים במים הרותחים למשך כחצי שעה עד לריכוך
במקביל מערבבים את כל חומרי הרוטב
מערבבים את הגזר ואת הצימוקים ומוספים להם את הרוטב משארים למשך כ 15 דק' לספיגת טעמים
מוסיפים לגזר את הבורגול, הכוסברה ורק לבסוף את הקשיו ומערבבים היטב
טועמים ומתקנים תיבול
ניתן להכין מראש ולפזר את הקשיו ואת הכוסברה לקראת הגשה