מטבל קל להכנה, מתאים כנשנוש טעים לצד ירקות, קרקרים, זיתים וכממרח לכריכים- הממרח טבעוני.
לכמות של 1/2 1 כוסות
1/2 כוס עדשים כתומות
1/4 1 כוסות מים
1 כף שמן
1 בצל קלוף וקצוץ
2 שיני שום, קלופות
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית קארי מדרס ( או יותר, לפי הטעם)
1/2 כוס עלי כוסברה טריים
מלח, פלפל
אופן הכנה:
שמים את העדשים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ 20 דק עד שהעדשים מתרככות וכל המים נספגים. במהלך הבישול מסירים בכף מעץ את הקצף המצטבר על פני המים. מצננים קלות.
במקביל מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים מעט.
מעבירים את העדשים, הבצל והשום למעבד מזון מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים לממרח חלק. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים בטמפרטורת החדר.
אם שומרים במקרר מרעננים את המטבל עם מעט מים רותחים. מערבבים ומתקנים תיבול.
אם מתקבל מטבל נוזלי אפשר להוסיף לתערובת מעט קשיו טבעי.
בתמונה מטבלים נוספים:
קשיו שום שמיר- מתכון בבלוג
וממרח אפונה ונענע וכן ממרח פסטו בזיליקום