מאפה שושנים קינמון ברוטב קרמל שת״פ עם הבלוג מתוקים שלי

מאת ענת לבל
9 בפברואר 2017
מאפה שושנים קינמון ברוטב קרמל. צילום: חן שוקרון
מאפה שושנים קינמון ברוטב קרמל. צילום: חן שוקרון

את חן שוקרון המקסימה והסופר מוכשרת שמתחזקת את הבלוג ״מתוקים שלי״ אני מכירה מהרשת כבר הרבה מאוד שנים. אני ניהנת לעקוב אחר היצירות שלה, העוגות המושלמות והצילומים הנהדרים, וחייבת לציין כי כבר הרבה שנים אני מאוהבת במתכון שלה לעוגת שוקולד ללא קמח, שמככבת לא פעם אצלינו בבית. חן אחראית על כתיבת המתכונים, הכנתם, צילום וסטיילינג והיא הצליחה, בכשרון רב, להפוך את האהבה שלה לאפייה לקריירה בתחום. היום היא עובדת כעצמאית בתחום ובעיקר מול חברות מסחריות. מעבר להיכרות וירטואלית ומפגשים בודדים באירועים שונים יצא לי גם, לפני שנים, להתייעץ איתה לגבי רכישת מצלמה שתהייה מספיק איכותית, נוחה וידידותית לצילום בבלוג. היא אכן עשתה לי ״סדר בראש״ ובזכותה בחרתי מצלמה וקניתי, אך לצערי אני לא ממש משתמשת בה. גיליתי את מצלמת הטלפון הנייד ואת האינסטוש ואני משאירה את נושא הצילום לצלמים המקצועיים והמוכשרים שאני עובדת איתם. כך שלקראת המפגש בנינו סחטתי ממנה הבטחה שאני אתמקד יותר בסטיילינג והיא תצלם גם את המתכון שלי. מבחינתי עשיתי דיל מעולה 🙂

נפגשנו בשבוע שעבר ביום חורפי במיוחד שהתאים לנו בול למאפים שבחרנו להכין. בצק שמרים! ברור, שמרים זה הכי חורף שיש!

הזמן במחיצתה עבר כל כך מהר, קשקשנו, רידדנו, לשנו, הכנו, אפינו, אכלנו (מרק! כי אי אפשר לאכול את מה שאמורים לצלם…), סגננו וצילמנו. הרגשתי שהזמן לא הספיק לנו, ושלא תהייה ברירה ונהייה חייבות לתאם מפגש נוסף בקרוב.

לדרך חן הציעה לי לקחת את חלת הכוסמין שהיא הכינה ואיכשהו לא חשבתי לרגע לסרב להצעה…. רק שתדעו שחצי מהחלה כבר חוסלה בדרך הביתה….

חלת כוסמין. מתוקים שלי. צילום חן שוקרון
חלת כוסמין. מתוקים שלי. צילום חן שוקרון

ומה אני בחרתי להכין במפגש שלנו? ובכן, מאפה שמרים מושחת ומתוק בהשראת מאפיית Sweet Box שנמצאת בשוק לווינסקי, טעמתי שם מאפה הורס ( בסיור שלי בשוק עם מעיין נדיר ושרית גופן האהובות- פרטים באינסטוש) והחלטתי שאני חייבת להכין משהו דומה.

אז שנתחיל?

המצרכים ל 16 יחידות או ל 2 מאפים עגולים או 3 אינגליש קייק

500 ג׳ קמח

1 כף שמרים יבשים

1/3 כוס סוכר

100 ג׳ חמאה רכה ( לא מומוסת)

1 ביצה

1/2 כוס מים חמימים

1/2 כוס חלב חמים ( אני מוזגת חצי כוס חלב קר מהמקרר, מוסיפה מים בטמפ׳ החדר ומעט מים רותחים עד שמתקבלת כוס נוזלים חמימה)

קורט מלח

למילוי:

1 ורבע כוס סוכר חום כהה

1 כף קינמון טחון

חמאה מומסת

אגוזי מלך קצוצים ( אופציה)

לציפוי:

1 ביצה טרופה

לקרמל ( את המתכון הזה אימצתי מהאתר של בונז׳ור. הכנתי פעם אחת, התאהבתי במתכון וכאמור אימצתי 🙂  )

100 גרם סוכר לבן

100 גרם שמנת מתוקה

20 גרם חמאה

אופן הכנה:

בקערת מיקסר שמים לפי הסדר קמח, שמרים ומערבבים עם כף.

מוסיפים סוכר, חמאה, ביצה, מים, חלב, קורט מלח ובעזרת וו לישה לשים את התערובת עד שמתגבשת לבצק ולשים כ 5-7 דק׳.

הבצק שמתקבל רך ומעט דביק.

משמנים קלות את הידיים ואוספים את הבצק, מניחים בקערת התפחה גדולה ( משומנת ממש מעט), עוטפים בניליון נצמד ומעבירים ללילה במקרר.

למחרת:

בקערה מערבבים סוכר חום עם קינמון. מניחים בצד.

לשים קלות את הבצק ומחלקים לחצי ( את החלק שאינו בשימוש מעבירים למקרר עד לשימוש).

מקמחים קלות משטח עבודה ואת הבצק ומרדדים את הבצק למלבן ברוחב  40 על 35 -30  ס״מ.

במיקרו ממיסים מעט חמאה, מצננים קלות ובעזרת מברשת סיליקון מורחים את הבצק בחמאה המומסת.

מפזרים את המלית על הבצק המרודד ( אם רוצים, מפזרים גם אגוזי מלך קצוצים) ומתחילים בגילגול המלבן לגליל. מהדקים את הקצוות.

חותכים את הגליל למקטעים של 5 ס״מ.

כעת לבחירתכם: ניתן להכין את השושנים כמאפה בתוך תבנית עגולה משומנת עם מעט חמאה, או לחילופין בתבניות אינגליש או כמאפים אישיים.

מאפה שושנים קינמון. צילום: חן שוקרון
מאפה שושנים קינמון. צילום: חן שוקרון

מתפיחים כחצי שעה ובמקביל מחממים תנור ל 180-175 מעלות

לפני שמכניסים את המאפים לתנור מברישים בביצה טרופה ואופים: למאפה עגול כ- 35 דק׳

למאפיים אישיים כ-20-25  דק׳, עד שמתקבל צבע זהוב והמאפים אפויים ( היות שתנורים שונים בעוצמות החום שלהם, מומלץ לבדוק בתנור את מידת המוכנות)

מוצאים את המאפים ומוזגים עליהם מיד את רוטב הקרמל (*שימו לב, על מנת שיהיה נוח לזגג את הרוטב מעל המאפים, הרוטב צריך להיות לא מאוד סמיך. אם אתם מתקשים לזגג את הרוטב, חממו אותו מעט על מנת שהפיזור שלו יהיה יותר נוח).

לקרמל:

במחבת כבדה (עדיף טפלון) על להבה בינונית ממיסים סוכר עד שהסוכר נמס ומתקבל צבע ענברי.

מוזגים בזהירות את השמנת המתוקה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהקרמל נמס לגמרי ( שימו לב: כשמוסיפים את השמנת לסוכר הנמס, בהתחלה המסה מתגבשת ומתמצקת, אך אח״כ נמסה בהדרגה)

מכבים את האש ומוסיפים את החמאה הקרה. מערבבים בעזרת כף עד שמתקבלת מסה אחידה. מצננים.

כאמור, מזגגים את רוטב הקרמל מעל המאפים ביציאתם מהתנור. ראו הערה למעלה*

תהנו! ואל תשכחו לספר איך יצא ולקפוץ לבקר בבלוג של חן ולהכין גם את המתכון שלה לחלת הכוסמין  – שווה! שווה!

 

חלת כוסמין בבלוג מתוקים שלי. צילום: חן שוקרון
חלת כוסמין בבלוג מתוקים שלי. צילום: חן שוקרון
מאפה שמרים קינמון ברוטב קרמל. צילום: חן שוקרון
מאפה שמרים קינמון ברוטב קרמל. צילום: חן שוקרון
שושנים קינמון קרמל
שושנים קינמון קרמל

הצטרפו לדיון

  1. יקירתי, היה לי הכי כיף בעולם לאפות אתך. את מקסימה, מתוקה ומוכשרת. תודה גדולה על המילים היפות שכתבת, התרגשתי מאוד לקרוא. מחכה כבר לפגישתנו הבאה!

    1. ענת לבל Author says:

      חנוש מדהימה שאת, היה לי הכי כיף בעולם! ממש חייבות שוב. אין כמוך!

  2. מושלם! איך אני אוהבת מאפי שמרים כאלה 🙂

  3. יש אפשרות להפוך לפרווה?

    1. ענת לבל Author says:

      היי אפרת
      אפשר להחליף את המרכיבים לפרווה ( מרגרינה: שמנת צמחית)
      אשמח לשמוע איך יצא
      תודה

  4. נראה מטריף
    באיזה גודל תבנית לאפות את המאפים?

    1. ענת לבל Author says:

      היי
      אפשר ב 3 אינגליש קייק
      או 2 עגולות של 24 סמ

  5. היי, שושני הקינמון נראים נפלאים. מה הכמות של החמאה במלית? ואם ארצה להכין ב-2 תבניות עגולות, באיזה קוטר? תודה רבה

    1. ענת לבל Author says:

      היי ותודה
      חמאה מומסת-50/70 ג׳ לשכבה דקה שמורחים עם מברשת סיליקון
      2 תבניות עגולות בקוטר 24
      בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close