לזניה

מאת ענת לבל
21 באוקטובר 2010

מתכון ללזניה שמתאים במיוחד כעת שהעגבניות קמחיות, חיוורות ויקרות. במתכון משתמשים בעגבניות מרוסקות וכדאי להכין מהר לפני שמחירם של אלה יעלה גם…

את המתכון קיבלתי מאסתר, חמותי.  

מצרכים:

דפי לזניה מוכנים מראש (ללא צורך בבישול מוקדם)- ניתן להשיג במחלקת הפסטות

לרוטב:

1 קופסת עגבניות מרוסקות, 400 ג' (אני משתמשת בעגבניות ממותג "טל")

2 בצלים קצוצים

1 קופסת רסק עגבניות (100 ג')

1 כף קטשופ

2 כפות יין לבן

מלח ופלפל לפי הטעם

קורט סוכר

1 כף אורגנו מיובש

2 שיני שום כתוש

1 מיכל של גבינה לבנה (250 ג')

1 שמנת חמוצה (200 ג')

100 -150 ג' גבינת פרמזן מגורדת (אפשר להוסיף יותר או פחות לפי הטעם)

שמן זית לטיגון הבצל ( כ 2 כפות)

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף

מוספים את העגבניות המרוסקות, קטשופ, רסק עגבניות והיין.

מבשלים את הרוטב  למספר דקות בודדות (כ- 3 דק') ומוספים את התבלינים: שום, אורגנו, מלח, פלפל, סוכר.

סוגרים את האש ומוספים לרוטב את השמנת החמוצה והגבינה הלבנה ומערבבים היטב.

משמנים מעט תבנית מלבנית המתאימה לתנור ומתחילים בהרכבת הלזניה.

בשכבה הראשונה מניחים את דפי הלזניה, אחד בצמידות לשני.

מעליהם יוצקים בשכבה אחידה את הרוטב. (יש לפזר רוטב בכמות שתספיק ל 3 שכבות מילוי).

ומפזרים מעל את גבינת הפרמזן המגורדת.

כך ממשיכים ל 2 שכבות הנוספות. (השכבה האחרונה נותרת חשופה, ללא דפי לזניה).

אם דפי הלזניה אינם מתאימים בגודלם בדיוק לתבנית- אני שוברת אותם לגודל הרצוי, זה לא יוצא ישר אך אני מעדיפה את האפשרות הזו מאשר להניח דף לזניה אחד על השני.

מכסים את תבנית הלזניה בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות ל 45 דק'.

אחרי 45 דק' מסירים את נייר הכסף ומשאירים את הלזניה לעוד 10-15 דק' עד לקבלת גוון זהוב. 

גיוונים: הפעם גיוונתי באמצעות תרד קפוא שהפשרתי ושילבתי לתוך רוטב העגבניות.

בפעם הקודמת שילבתי פטריות טריות חתוכות.   

הצטרפו לדיון

  1. נראה יפה מאד ואני בטוחה שטעים מאד

    1. תודה יקרתי

  2. בהחלט מתכוונת לנסות בקרוב, השילוב של השמנת החמוצה נראה לי שיחוק אמיתי.

    שכחתי לספר לך שהכנתי את סלט הקינואה ויצא טעים להפליא.

    שבת שלום ונשיקות.

    1. סיסי היקרה, שמחה מאוד לשמוע שאהבת את סלט הקינואה!!! כמובן שאשמח לשמוע איך יצאה הלזניה…

  3. אני בטוח מנסה

  4. קריסטינה says:

    ואו…אני מתה על לזניה..זה אחד הדברים הטעימים שיש!!!:)

  5. ניסיתי!!
    יוצא מעולה כל פעם מחדש!!!לא מסובך,אפשר לתקתק
    i couldn't be more happy
    תודהההה 🙂

    1. anat_lobel says:

      הכי שמחה לשמוע 🙂
      תודה טולי

  6. פינגבאק: Dave

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close