הסלט היווני שלי

מאת ענת לבל
28 באוגוסט 2012


במהלך החופש, ממש ברגע האחרון, קבלנו החלטה שחייבים לנסוע. משהו קצר, יעד קרוב, שנוכל למלא מצברים, להתרענן ולנפוש. החלטנו על האי היווני כרתים. בהמלצתה של חברתי הלנה, בחרנו בכפר הנופש "Creta Maris" שהתברר כמקום נהדר לחופשה קצרה עם ילדים. המקום, למי שמתכנן לנסוע (רגע…הנה מגיע הקטע שבו אני עושה סקירת סוכנת נסיעות…כי גם קורס כזה יש לי ברזומה..),מתאים מאוד לילדים וכולל פעילויות, בריכות, מגלשות מים (המותאמות לילדים) משחקיה ועוד. לכפר רצועת חוף ים פרטית, בריכות רבות, מכון כושר ואוכל יווני משובח. במלון מגוון פעילויות ובמקרה (או שלא במקרה) מסתבר שבכל יום רביעי, לפני ארוחת הערב, מתקיימים במלון שיעורי בישול העוסקים באוכל יווני מסורתי. השיעורים אינם בתשלום אך מותנים במספר משתתפים. במשך 45 דק' מלמדים שני שפים להכין מנות מהמטבח היווני המקומי. המתכונים קלים להכנה וטעימים מאוד כך שאפילו טעמן של עגבניות עם אורגנו, מלח ושמן זית מקומי על לחם קלוי היה כמעדן (כמה פשוט, ככה טעים). שמן הזית המקומי משמש בסיס לכל מנה כמעט ויש מי שטוענים ששמן הזית המיוצר בכרתים הוא הכי משובח שיש להשיג. מה שבמיוחד הרשים אותי היה לראות עד כמה השפים החביבים, הרגישו גאים בתוצרת המקומית והציגו בגאווה את המתכונים המסורתיים. יתרה מכך, גם אחרי שהסדנה הסתיימה, בכל פעם שביקשתי מהשף דימיטריס מטריאקיס מתכון הוא ניאות בשמחה לשתף.
אז גם אני משתפת ומעבירה הלאה…והנה טעימונת מהחופשונת שמתחילה בסלט יווני ….בקרוב עוד מתכונים…..
המצרכים לסלט יווני ל 4-6 מנות
4-5 עגבניות חתוכות לפלחים (השתמשתי בעגבניות תמר)
1 בצל סגול קטן פרוס לטבעות
3 מלפפונים חתוכים גס
1 פלפל ירוק פרוס לטבעות (אפשר להוסיף גם פלפל אדום)
2 כפיות צלפים (אני השתמשתי בצלפים במלח, לא חובה)
שמן זית
150 ג' גבינת פטה מפוררת או לקוביות
זיתי קלמטה
1 כפית אורגנו יבש או טרי
1 כף חומץ יין אדום
מלח, פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
אופן הכנה
בקערה מניחים את העגבניות, מלפפונים, צלפים (אם משתמשים), בצל, פלפל ירוק
מוסיפים שמן זית וחומץ, מלח, פלפל ואורגנו ומערבבים
מוסיפים את הגבינה, מערבבים קלות טועמים, מתקנים תיבול ומגישים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close