אוניגירי – כדורי אורז ממולאים בצורת כבשים

מאת ענת לבל
30 באוגוסט 2014
כדורי אורז כבשים. צילום דודו אזולאי

חופשת קיץ מלווה באזעקות, בריצה למקלטים או בשהייה במד״ד, לא היתה בתיכנון, ובכך הפכה ל״חופשה״ שממש לא נתגעגע אליה (בלשון המעטה).

במהלך ״החופשה״ הכנתי חמישה מתכונים לשבועון לאשה לכתבה שכותרתה ״קייטנה במטבח״. חמישה מתכונים שכיף להכין עבור / עם הילדים.

התבססתי על חומרי גלם בריאים, פירות וירקות- כמו שאני אוהבת, וניסתי להכניס קצת צבע למטבח בימים הלא פשוטים שעברו עלינו.

את המתכונים צילם דודו אזולאי ואני עשיתי את הסטיילינג – הכלים מסופי עיצובים

המתכון התפרסם גם באתר xnet

שנדע רק ימים טובים, של שקט ושלום!

את כדורי האורז הממולאים, הנקראים אוניגירי, ניתן למצוא בבנטו- קופסאות האוכל המסורתיות ביפן. ביפן מתבלים את כדורי האורז בתערובת של אצות ודגים וכאן ניתן לשדרג את האורז עם שומשום קלוי.

ליצירת המנה נעזרתי במיסאטו בכר, יפנית שחיה בישראל ובחברתי, יעל בן יצחק.

לחצו על הקישור למתכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close