פילה דניס ואורז בסמטי עם דלעת בניחוח הל

מאת ענת לבל
13 בפברואר 2011

 
תחרות בשלני הרשת של סוגת בפייסבוק בעיצומה והשבוע אנו עם אתגר המנה העיקרית.ההכנות למנה התחילו בביקור בשעת בוקר יחסית מוקדמת בשוק, שם רכשתי דגי דניס טריים ומפולטים ועוד ירקות ועשבי תיבול להכנת המנה. הפעם נמצדתי לרשימת הקניות שלי ולמרכיבים שעליהם חשבתי ומהרתי הביתה לבשל. מנת דגים עם ממרח כוסברה לימוני ואורז בסמטי עם דלעת ופטריות בניחוח הל וקינמון התבשלה אצלי במטבח ביום שישי האחרון. מקווה שגם אתם תהנו ממנה. המנה נמצאת בקטגוריית מורכב, היות שהכנת האורז בנויה ממספר שלבים, ולכל מרכיב כמעט נדרש טיפול אחר. הדג, לעומת זה, קל להכנה.

לפני שאתם ניגשים לקריאת המתכון אני רוצה להודות לכל מי שהצביע עבור המנה הראשונה שלי שהתפרסמה לפני שבוע. מקווה שתאהבו גם את המנה הזאת ולפני שתרוצו להכין… תלחצו על הבאנר הנמצא כאן בבלוג מצד ימין ותצביעו גם עתה 🙂 בנוסף, למי שטרם התנסה בהצבעה, כתבתי את השלבים הנדרשים להצבעה בסוף הרשומה. תודה!!!

אז תראו לי חיבה, תעשו לייק ותצביעו לטעימונת 🙂

ועוד משהו …הפעם קשור למתכון עצמו…. תבלינים הם עיניין של טעם. אני מעדיפה לפזר יחסית מעט מהם, לטעום ואח"כ להוסיף אם יש צורך. כך גם במתכון הזה. אני ממליצה להוסיף במתינות, לבדוק ולטעום את הטעמים המתקבלים. רק אם יש צורך מוסיפים.

המצרכים:

להכנת האורז – ל 4-6 מנות

2 כוסות אורז בסמטי סוגת

צרור עירית קצוץ דק- אפשר לגזור עם מספריים

1 חבילת פטריות שמפניון – חתוכות

500-700 ג' דלעת חתוכה לקוביות בגודל ביס

1/4 כפית הל טחון

1 כף גרגירי כוסברה (או יותר לפי הטעם)

1 כף סילאן

קורט אגוז מוסקט

קורט קינמון

שמן קנולה (נחוץ הן להכנת האורז, ו- 1 כף שמן לדלעת)

מלח סוגת לפי הטעם

פלפל לפי הטעם

להכנת הדג- ל 3 מנות

3 דגי דניס מפולטים (סה"כ 6 פילטים של דניס)

צרור עלי כוסברה

2-3 שיני שום

קליפה מגורדת מלימון 1

מיץ לימון 1 סחוט ( מוסיפים בהדרגה, ראו הערה בהמשך)

מלח מתובל סוגת

1/2 כוס אגוזי מלך סוגת

שמן זית

אופן ההכנה:

מכינים את האורז על פי ההוראות שעל האריזה (המים שמוספים לאורז צריכים להיות רותחים. כך שבמקביל להכנת האורז בסיר, הרתיחו קומקום עם מים)

לאחר שהמים בסיר רתחו, מוספים את ההל והמלח, מנמיכים להבה וממשיכים בבישול האורז (לא מערבבים).

בתום הבישול מסירים מהאש ולא פותחים את המכסה לעוד כ -10 דק'.

בתום 10 דק', מערבבים את האורז, טועמים ואם יש צורך מוספים עוד הל או מלח.

במקביל מכינים את הדלעת

מחממים תנור לחום של 200 מעלות

חותכים את הדלעת לקוביות בגודל ביס

מוספים לקוביות כף שמן קנולה ומעט מלח ומערבבים היטב

מעבירים את הקוביות לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. מניחים את קוביות הדלעת בשכבה אחידה.

כשהתנור חם, מכניסים את הקוביות הדלעת לתנור למשך 15 דק'. (יש להשגיח שקוביות הדלעת לא תהיינה רכות מידי).

מוצאים מהתנור (בזהירות) ומוספים כף אחת של סילאן, אגוז מוסקט וקינמון, מערבבים בעדינות (לא למעוך) ומחזירים לתנור לעוד כ- 5 דק'. מוצאים וטועמים, אם יש צורך מוספים עוד קינמון.

*בפעם הראשונה שאתם מכינים את קובית הדלעת, אני ממליצה להשגיח על עשייתן בתנור. גודל קוביות שונה וטמפרטורה שונה בין תנורים, יכולים לגרום לכך שמשך הכנת הדלעת תהייה מהירה יותר מהזמן המצויין במתכון. הדגש הוא שהקוביות לא תהיינה רכות מידי, על מנת שתוכלנה להשלב בשלמותן באורז

במקביל מכינים את הפטריות:

במחבת טפלון חם מניחים את הפטריות ונותנים להן להתבשל למספר דק', עד שהן משנות את צבען אך עדיין בשרניות. מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש.

 

לאחר שכל המרכיבים מוכנים, מחברים את כל הטעמים יחדיו: מוספים לאורז את הדלעת, הפטריות, גרגירי הכוסברה ואת העירית ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול ואם יש צורך מוספים עוד הל או מלח. מגישים חם. 

להכנת הדג:

הכנת הדג הינה קלה, ואינה כוללת שלבים רבים, לעומת האורז. הרעיון הוא שאת הדג אופים בתנור, וכשמוצאים מורחים מעל כל דג ממרח כוסברה לימוני (פסטו).

להכנת הממרח:

במעבד מזון טוחנים יחד את הכוסברה, שום, מיץ לימון, גרידת לימון והאגוזים. מוספים בהדרגה שמן זית עד הכל הופך למרקם אחיד. מוספים מלח מתובל של סוגת לפי הטעם.

*חשוב לציין כי קיים כאן מקום למשחק טעמים. מי שאוהב את הטעם החמצמץ (כמוני) יוסיף את כל מיץ הלימון, ומי שלא, ימזוג בהדרגה את מיץ הלימון ויעשה מבחני טעימה לממרח. גם את השום אני ממליצה להוסיף בהדרגה, עד שמתקבל ממרח בטעם המועדף. כמובן, כך גם את המלח.

אופן הכנת הדג :

מחממים תנור ל 200 מעלות.

מתבלים את הפילטים במעט מלח ופלפל שחור.

כשהתנור חם מסדרים את הדגים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומכניסים את הדגים לתנור, כשהעור כלפי מטה (לכיוון התבנית)

אופים 15 דק' ומוצאים

כשמוצאים את הדג מורחים מעליו כף או שתיים של ממרח הכוסברה, לפי הטעם

מומלץ להכין בסמוך להגשה

מגישים חם לצד האורז

ועוד משהו: אם נשאר מהממרח אפשר לשלבו בכריכים, או מעל נתחי עוף יחד עם נודלס ואפשר להקפיא בתבניות קרח עד לשימוש

ועכשיו…כפי שהבטחתי…איך מצביעים?

1. כאן בבלוג בצד ימין יש באנר של סוגת, לוחצים על "הכפתור" האדום שעליו כתוב: "להצבעה לחצו כאן"

2. לוחצים לייק/אהבתי בעמוד סוגת (על מנת לעשות זאת צריך להתחבר עם המייל והססמא שלכם לפייסבוק)

3. מגיעים לדף בשלני הרשת ולוחצים על "היכנסו לתחרות"

4. אתגר המנה העיקרית- לחצו על הצביעו עכשיו

5. לוחצים על התמונה שלי- טעימונת

6. לוחצים על הצבעה למנה

על מנת להשתתף בתחרות חייבים להיות בעלי פרופיל בפייסבוק.

אם נתקלתם בבעיה בשלב ההצבעה, אנא עדכנו אותי ואשמח לסייע.

תודה לכל מי שכבר הצביע ותודה למי שמצביע כעת. תודה!!!

 

 

הצטרפו לדיון

  1. אחחחח הבטן שלי מקרקרת רק מלהסתכל על התמונות 🙂

    1. תודה אולגה, אהבתי את הניוקי שעועית 🙂

  2. ענת, גרייט מינדס…
    נשמעת מנה מוצלחת מאוד, אנסה אותה בקרוב.

    1. תודה נאוה, אהבתי גם את הכיוון שלך. מעניין כיצד מרכיבים יחסית זהים מובלים למנות בגוונים וטעמים אחרים…

  3. יופי של מנה. את הניחוחות מריחים עד לפה…:)
    שיהיה בהצלחה יקירתי.

    1. תודה רבה יקרתי, גם לך

  4. אפרת לוזון says:

    ווואוו היה שווה להמתין לתמונות ..

    1. תודה אפרתוש…

  5. הי ענת ,שמחתי לפגוש אותך ככה בבוקר , בפתאום… חבל שאצה לנו הדרך.
    מתכון נפלא , עם טעמים מיוחדים . ותמונות ששוות את הקורס שעברנו :-))
    בטח שהצבעתי!!!!
    חיה.

    1. תודה חיה, גם אני שמחתי לפגוש אותך באקראי, בפעם הבאה מפגש שתוכנן. תודה על הפרגון וההצבעה

  6. נהדר! מתאים לי מנה כזו בדיוק עכשיו!!

    בהצלחה 🙂

    1. תודה רבה בהחלט שיהיה לנו בהצלחה!!

  7. מעולה כל הכבוד איזה ארוחת צוהרים חבלז

    1. לבריאות, חבל שאני לא יכולה לפנק אותך בכל יום לארוחת צהריים…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close