בתחילה כשחשבתי על המתכון חשבתי על פלפלים קלויים חתוכים לרבעים, ממולאים בגבינות ומגולגלים (מוחזקים אולי בעזרת קיסם ? אולי, לא ניסתי), אך אז מצאתי את הפלפלונים המתוקים האלה (תרתי משמע…הם נקראים sweet bites) בשוק האיכרים המקורה בנמל בת"א והחלטתי שיהיה הרבה יותר קל להשתמש בהם. ואכן, המתכון אינו מסובך, אך נדרשת סבלנות בעיקר בשלב הוצאת הקליפה מהפלפלונים אחרי קלייתם בתנור(אך לא הכרחי, ראו הסבר בהמשך). לאחר סיום הכנת המנה אני ממליצה להכניס את הפלפלונים הממולאים למקרר לכשעה או יותר, כך טעמם משתבח.
המצרכים :
10 פלפלי sweet bites
למילוי:
100 ג' גבינת פטה עיזים (רכשתי במעדניית הסופר)
15 עלי בזיליקום טריים חתוכים לרצועות דקות
10 גבעולי עירית חתוכים (ניתן לגזור במספריים)
2 כפות צנוברים
2 כפות גבינת שמנת 5% בטעם טבעי
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים תנור על 200 מעלות
כשהתנור חם מניחים את הפלפלונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור
לבינתיים מכינים את תערובת הגבינות
על מחבת חמה קולים את הצנוברים – משך זמן קצר מאוד עד להשחמה קלה בלבד ומוצאים מהמחבת
מערבבים היטב את גבינת העיזים עם שאר מרכיבי המילוי (טועמים ומתקנים תיבול) ומעבירים לשקית זילוף
על מנת שיהיה נח יותר להעביר המילוי לשקית הזילוף ההמלצה היא להניח את השקית בכוס גבוהה ולמלא את השקית בזמן שהיא יציבה בתוך הכוס
אחרי 12-15 דק' מוצאים את הפלפלונים מהתנור. חשוב לציין כי משך הזמן שהם שהו בתנור היינו עד לריכוך, היות שרציתי שהם ישמרו על צורתם ושלא יהיו "סמרטוטיים", כך שאפשר יהיה להחזיק אותם ולמלאם מבלי שיקרעו בעת המילוי
בתום הקילוף ממלאים כל פלפל בתערובת באמצעות שקית הזילוף
מניחים על צלחת הגשה ומכניסים למקרר לכשעה ומגישים
ועוד משהו: במקרה שנשאר מהמילוי, הוא יכול להשתלב נהדר כממרח בכריך עם עגבניות מיובשות ועלי חסה…
איפה ניתן למצוא את הפלפלים האלה?, האם הם באמת מתוקים?
הי עדנה, אני כאמור מצאתי אותם בשוק האיכרים בנמל ת"א, והם אכן מתוקים, גם במראה וגם בטעם…
ואגב, עדנה, ראיתי את הפלפלונים גם היום בסופר במקרר לצד עשבי התיבול והחסות
ממש ניראה מצויין , אנסה לפי ההוראות 🙁
מקסים! עשיתי קניות בסופר לפני יומיים וראיתי פלפלים sweet bites צבועניים בשקית ואקום, התלבטתי אם לקנות או לא. לא קניתי אך לאחר המתכון שלך בקנייה הבאה לא אסס – אני קונה (נוסעת לחו"ל מחר ל8 ימים וכשאחזור אכין את המנה)!
תודה רבה ג'ודי, שמחה שאהבת ומחכה לשמוע איך יצא. פלפלים האלה מאוד טעימים!
נסיעה טובה ותהנו!!!