ספגטי טונה וירקות צלויים

מאת ענת לבל
7 ביוני 2014
ספגטי טונה וירקות צלויים

"כן, פסטה ממש, עם רוטב עגבניות וטונה". היתה הבקשה מבני הבית לארוחת ערב שיגרתית. לא פעם אני מנסה לגוון את ארוחת הערב, עד שאני שוכחת את המרכיבים הכל כך נגישים וטעימים. חומרי גלם שמצליחים להסב אושר לכל הסועדים. אז צליתי קישואים, פלפלים ובצלים סגולים (שבד״כ יש במקרר) במחבת פסים וגם חלק מהעגבניות והוספתי אותם לרוטב עגבניות ולטונה. יצא משודרג וטעים! מאוד! תנסו גם אתם…

המתכון התפרסם לראשונה במגזין ינואר של ״דרך האוכל״. צילום: אנטולי מיכאלו

המצרכים ל 4 מנות:

8 עגבניות, 4 מגוררות ו 4 שלמות

2 בצלים סגולים, חתוכים לרצועות

2 פלפלים, חתוכים לרצועות

2 קישואים, חתוכים לרצועות

2 קופסאות טונה (224 ג'), מסוננות

3-4 שיני שום, מעוכות וקצוצות

1 כף עלי טימין

1 קופסה (100 ג') רסק עגבניות

1-2 כפיות פפריקה מתוקה

מלח, פלפל

שמן זית

אופן ההכנה:

במחבת פסים מעט משומנת, צולים את 4 העגבניות, הבצל, הפלפלים והקישואים עד שמופעים סימני צריבה והירקות מתרככים קלות. מצננים וחותכים את העגבניות לקוביות.

בסיר מחממים מעט שמן, מוסיפים את השום מערבבים קלות ומוסיפים את הטימין ואת העגבניות המגוררות. מוסיפים את רסק העגבניות, את קוביות העגבניות הצלויות (עם הנוזלים ) מתבלים במלח, פלפל ופפריקה מתוקה. מבשלים את הרוטב עד שמבעבע ומסמיך.

מוסיפים את הירקות הקלויים ומבשלים תוך כדי ערבוב כ 5 דק' נוספות. מוסיפים את הטונה לרוטב, מערבבים קלות ומסירים מהאש.

מוסיפים את הרוטב לפסטה ומגישים

אם רוצים ניתן להוסיף בזיליקום וזיתים בהגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close