לפני למעלה משבועיים הוזמנתי להשתתף במפגש בלוגרים עם הקונדיטור החביב מיקי שמו, בסדנת אפייה לרגל הוצאת ספרו החדש והיפייפה "אוצר העוגיות של מיקי שמו" מבית "על השולחן". במפגש, אשר התקיים בחנות "ספייסס" הנעימה והמרווחת ביהוד, שבה לצד סדנאות ומעדניה איכותית ניתן לרכוש ציוד לאפייה וכלי מטבח (כן, מסוג החנויות שאני יכולה להסתובב בהן שעות….), סיפר לנו שמו על התרחבות הקונדיטוריה המשפחתית, על תוכנית הטלוויזיה שעבד עליה לאחרונה וכמובן גם על תהליך העבודה על הספר. בנוסף הציג בפנינו 3 מתכונים נהדרים מתוך הספר ושיתף אותנו בטיפ נהדר לבצק פריך מעולה! שאני בהחלט מתכוונת לאמץ. מדובר בשימוש בחלמון מבושל, שמפוררים היטב ומוסיפים לבצק, מה שמעניק לבצק מרקם פריך ונפלא (ראו את השימוש בטכניקה הזו במתכון לעוגיות גן עדן – ממש כך, טעם גן עדן!- לחצו כאן על הקישור ).
העבודה על הספר ארכה כחצי שנה ושמו הדגיש את הצורך להתאים את המתכונים לאופים הביתיים ולציוד האפייה הבייתי והנגיש. לדוגמה, המתכונים בפרק החיתוכיות והבראוניז הותאמו לגודל 20×30 , מידות המתאימות לגודלן של התבניות החד פעמיות השכיחות במטבחנו וכן ציין את החשיבות לשלב כמויות מדויקות בגרמים לצד כמויות בכוסות או כפות.
בספר כ 100 מתכונים מאוד מגוונים לעוגיות ומיני מאפים. לצד עוגיות חמאה קלאסיות ניתן למצוא עוגיות נוסטלגיות כמו עוגיות רייבה מבושמות במי ורדים (העוגיות שהכי אהבתי בילדותי), בראוניז וחיתוכיות (חיתוכיות פרג לימוניות ברשימת ה to do list שלי), חטיפי בריאות, עוגיות ללא גלוטן (כולל מדריך למקרונים) וגם עוגיות מלוחות (החביבות עלי).
הספר מלווה בצילומים מרהיבים של הצלם דניאל לילה והסטיילינג המקסים הוא של עמית פרבר. והתוצאה היא באמת אוצר של ספר עם מתכונים מגוונים. ספר שככל שמרבים לדפדף בו, מגלים עוד ועוד מתכונים שרוצים להכין ( מעבר למיני מאפינס כוסמין כבר הספקתי להכין את עוגיות השוקולד צ'יפס והגריסיני. היה קשה להפסיק לנשנש…).
בחרתי לשתף את המתכון למאפינס שהילדים מאוד אהבו (ערכתי בו כמה שינויים קטנטנים והתאמתי אותו למצרכים הזמינים שהיו לי וגם התעצלתי ולא השתמשתי במיקסר) המאפינס נימוחים וטעימים גם ביום שלמחרת.
הכנתי הערב. יצא נהדר!
עשיתי קצת שינויים: הכפלתי כמויות פי 1.5 ואפיתי בתבנית שקעים (אין לי תבנית למיני-מאפינס). ויתרתי על הסודה לשתיה, שבדיוק נגמרה לי. ולטעמי היה חסר סוכר, אז הוספתי לבלילה. פיזרתי גם קצת סוכר חום מלמעלה, והשילוב של הסוכר והגרעינים נתן קראסט מעולה למאפינס.
תודה תודה!
נהדר מרב, שמחה לשמוע. תודה!
היהי
ראשית תודה על מתכון עם קמח כוסמין 🙂
המתכון כפי שהוא רשום יוצאים מאפינס קשים
אני חושבת שבמתכון המקורי היה רבע כוס מיצ
תפוזים או מים… בכל מקרה הוספתי ויצאו אוריריים
וטעימים
במקום תפוחים וגזר אני הפכתי את המתכון לטו בשבטי
עם פירות יבשים, יצא מאוד טעים!
תודה רבה
להמשיך עם מתכוני קמח כוסמין בבקשה
ויאולה
היי ויאולה, במתכון לא חסרים נוזלים (חזרתי שוב למקור בספר לוודא) והמאפינס יוצאים נימוחים ורכים, גם אחרי יום, מניסיון. יש את הלחות מהשמן ועסיסיות של התפוח.
השילוב עם הפירות היבשים נשמע נהדר
אני מאוד אוהבת להשתמש בקמח כוסמין גם בגלל היתרונות הבריאותיים וגם בגלל הטעם, כך שאני מאמינה שיהיו עוד מתכונים כאלה בהמשך 🙂
תודה!
ענת
הי! רוצה לאפות ואין לי מאפינס…..אפשר לאפות בתבנית??
הי חיה,
כן אפשרי (הייתי בוחרת אינגליש קייק). רק שימי לב שמשך זמן האפייה יהיה ארוך יותר- רצוי לבדוק עם קיסם במהלך האפייה.
בהצלחה
ענת