אדממה, טופו ופטריות על מצע אורז בסמטי

מאת ענת לבל
20 ביולי 2013

בתקופה שבה גילתי את הסושי, גילתי גם את פולי הסויה, הידועים בשם "אדממה", שם שמשמעותו ביפנית "שעועית על ענף". נהגתי להזמין אדממה למנה ראשונה באותה מסעדה יפנית מקסימה ונעימה בניו יורק שהייתי מגיעה אליה כשהייתי דיילת באל על. לצד סלט האבוקדו עם רוטב הגזר- ג'ינג'ר, שאת מתכונו חלקתי עמכם, הייתי מזמינה אדממה כמנה ראשונה. אך אדממה נהדרים לא רק כמנה ראשונה או כנשנוש, אלא ניתן לשלב אותם כתוספת מרעננת למגוון מנות. את האדממה ניתן להשיג במחלקת הקפואים גם בגרסה המקולפת וגם כשהפולים עדיין בתרמיליהם. האדממה זקוקים לבישול קצר בסיר עם מים רותחים ממולחים קלות. הפעם בחרתי לשתף אתכם במנת האדממה עם הטופו והפטריות – מנה צמחונית- טבעונית ומהירה להכנה, שמגישים מעל אורז בסמטי.

המתכון התפרסם ב"דרך האוכל" גיליון יוני. צילם אנטולי מיכאלו, סטיילינג שלי

החומרים ל 2 מנות:

2 כפות סויה

1/2 כף סוכר חום

1 כפית רוטב הויסין

שמן קנולה לטיגון

1 בצל, חתוך לרצועות

3 שיני שום, כתושות

2-3 כפיות ג'ינג'ר טרי, מגורר

1 קובייה (300 ג') טופו, מסונן וחתוך לקוביות

1 חבילת פטריות שמפניון, פרוסות

1/4 כוס מים קרים

1 כפית קורנפלור

1 כוס אדממה מקולפים, מבושלים

3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים

להגשה

חופן בוטנים קלויים ממולחים, קצוצים (לא לוותר על הבוטנים, הם תורמים לאיזון הטעמים בין המתוק למלוח)

אופן הכנה:

1. מערבבים את הסויה, הסוכר החום ורוטב הויסין בקערה קטנה ומניחים בצד.

2. מחממים ווק ומוסיפים מעט שמן. מטגנים- מערבבים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והטופו ומערבבים עד הזהבה קלה.

3. מוסיפים לווק את תערובת הסויה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הפטריות ומערבבים.

4. מערבבים היטב את המים והקורנפלור בקערית ומוסיפים לווק. מערבבים עד שהרוטב מסמיך ומוסיפים את האדממה והבצל הירוק. ממשיכים לטגן- לערבב במשך 2 דקות עד שהבצל מתרכך קלות. מסירים מהאש ומגישים על אורז בסמטי ומפזרים את הבוטנים.

הצטרפו לדיון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close