תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר ברוטב לימון ואפונה

מאת ענת לבל
21 באפריל 2013
קציצות ארטישוק. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: שרון תמיר
קציצות ארטישוק. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: שרון תמיר

 

איך קרה שאחרי שעדכנתי שיש לי מצלמה חדשה, בכלל לא צילמתי בה? איך זה  שכל התמונות בבלוג, בזמן האחרון, הן תמונות אינסטגרם?

ובכן, אפליקציה ממכרת וגם מאוד נוחה לשימוש, בלי להוציא חצובה ובלי להעמיד מצלמה וכו'. פשוט – קליק, פילטר, שיתוף וזהו. נוח…מאוד נוח…

אני מאמינה (מקווה) שבקרוב זה ישתנה ועד אז עוד קצת תמונות אינסטגרם…אתם גם מוזמנים לעקוב אחרי שם ולחפש את @teimonet , תוכלו לקבל רעיונות למנות, לארוחות ערב קלילות, קינוחים וגם מתכונים שכבר הופיעו בבלוג בתמונות חדשות ובכלל.

את הצילום באינסטגם של קציצות הארטישוק והאפונה שיתפתי במהלך חג הפסח והגולשת שירן, העוקבת אחרי הבלוג והאינסטגם, כבר הספיקה להכין פעמיים מאז וגם לשתף אותי בתמונות של הנהדרות שצילמה בפייסבוק. שזה ממש כיף לראות מה אתם אוהבים ומכינים! וגם אם אתם הכנתם מתכונים מהבלוג אשמח אם תשתפו אותי בתמונות דרך המייל או בפייסבוק של "טעימנות בלוג בישול".

את המתכון הזה הכנתי למדור 3X3 ב"דרך האוכל" ואני משתפת גם כאן.

החומרים ל=6-4 מנות

500 גרם בשר בקר, טחון

1/4 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מלח, פלפל שחור

1/2 כוס כוסברה, קצוצה

2 ביצים

3/4 כוס פירורי לחם או קמח מצה

10­-12 תחתיות ארטישוק קפואות, מופשרות

1 כף חומץ

1 בצל, מגורר וסחוט

שמן לטיגון

לרוטב

1 בצל, קצוץ גס

מעט שמן זית

2­-3 גבעולי סלרי ללא העלים, קצוצים

1/4 כוס מיץ לימון (או יותר)

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית כמון

מלח, פלפל שחור

1 כוס כוסברה, קצוצה

2 כוסות מים

1 וחצי כוס אפונה קפואה, מופשרת

 

אופן ההכנה

1 מערבבים היטב בקערה את הבשר, הבצל, התבלינים, הכוסברה, ביצה אחת ו=3 כפות מפירורי הלחם (או קמח המצה) עד קבלת תערובת אחידה. צרים מהתערובת כדורים בגודל המתאים לתחתיות הארטישוק. 2 חולטים את תחתיות הארטישוק במים רותחים עם כף חומץ במשך 10 דקות, מסננים ומצננים קלות. ממלאים את תחתיות הארטישוק בכדורי הבשר ומהדקים היטב. 3   טורפים את הביצה הנותרת וטובלים את תחתיות הארטישוק הממולאות בביצה וביתרת פירורי הלחם (או קמח המצה). מטגנים את תחתיות הארטישוק בזהירות בשמן חם, קודם את החלק התחתון ואחר כך את החלק העליון, עד הזהבה. מניחים על נייר סופג.

הרוטב

1 מטגנים את הבצל בסיר עם מעט שמן עד ריכוך, מוסיפים את גבעולי הסלרי, מערבבים קלות ומוסיפים את מיץ הלימון. מבשלים על אש גבוהה במשך 2 דקות. 2 מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מוסיפים את הכוסברה, מערבבים, מוסיפים את המים ומרתיחים. טועמים ומתקנים תיבול (לטעם לימוני יותר- מוסיפים עוד מיץ לימון). 3 מוסיפים את תחתיות הארטישוק המטוגנות לסיר, יוצקים עליהן מעט מהרוטב, מוסיפים את האפונה, מכסים ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 30 -35 דק', עד שמוכן.

הערות:

אם לא אוהבים כוסברה ניתן להחליף בפטרוזיליה.

ניתן להכין את הקציצות גם בלי האפונה.

בתיאבון ואל תשכחו לשתף אותי במה אתם אוהבים להכין בתגובות וגם בתמונות.

הצטרפו לדיון

  1. מעולה וכל מילה מיותרת.
    קצת שניתי.חתכתי את תחתיות הארטישוק לחצאים.
    ואת הקציצות טיגנתי והוספתי אותן לרוטב כמות שהן.
    הוספתי לקציצות מעט חצילים קלויים( ללא הקליפה).
    אין כמוך.
    יש לי תחושה שעכשיו כל סוף שבוע אני אנסה עוד ועוד דברים.
    יום מקסים
    אביבה

    1. אביבה, שימחת אותי, כיף שיצא לטעמך! והחצילים בתוך הקציצות – מעדן!
      לבריאות ובכיף
      ענת

  2. נראה אששש. איך אפשר להמנע משלב הטיגון?

    1. ענת לבל Author says:

      היי טל, משום מה התגובה הקודמת שלי לא נקלטה
      ניתן להימנע משלב הטיגון פשוט לחתוך את תחתיות הארטישוק ולהוסיף לרוטב – להביא לרתיחה ולהוסיף את הקציצות
      בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close