בגיליון פברואר של "דרך האוכל" החלטתי להכין מתכונים המתאימים לימים שמשיים, כמו שיש כאן בשפע. שלושת חומרי הגלם שבחרתי למתכונים היו אבוקדו, חסה ורוטב מיוחד ורענן שאני מאוד אוהבת- רוטב גזר ג'ינג'ר. את הרוטב הכרתי במסעדה יפנית בניו- יורק ותמיד הייתי מזמינה למנה ראשונה את סלט האבוקדו שהגיע עם הרוטב. לא מדובר ברוטב סטנדרטי. צבעו כתום, טעמו רענן ומרקמו כשל מחית ויש בו מעט שמן, כך שהוא גם נחשב לדיאטטי. חברה חישבה לי שערכו 3 נק' בשומרי משקל (מודה, אני לא מכירה את שיטת החישוב…).
ומה עושים עם הרוטב? כפי שהצעתי בגיליון לתבל עמו בנדיבות סלט חסה, אבוקדו, בצל סגול ועגבניות שרי, לתבל עמו טורטיות פרגיות ואבוקדו כמו המתכון כאן וגם המבורגר פורטובלו.
מניסיוני, הרוטב משתלב נהדר עם אבוקדו, חסה, פטריות, נבטים וברוקולי. ההכנה קלי קלות ואני אוהבת להשתמש ברוטב בסמוך להכנתו, כשהוא הכי טרי ורענן.
אופן הכנה:
החומרים ל-1 כוס רוטב
2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1/4 בצל סגול, קצוץ
2 כפות חומץ אורז
1 כף שמן שומשום
1 כף סויה
מעט מים רותחים
אופן הכנה:
מרסקים את כל החומרים למעט המים במעבד מזון עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים מעט מים רותחים (לפי הצורך) לדילול הרוטב.
מפזרים מעל הסלט, הירק או המנה שהכנתם לפי הטעם.
בתיאבון!
צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: שרון טמיר
היי ענת
במקום חומץ אורז ושמן שומשום שאין לי מה אפשר לשים?
נשיקות
איילת
היי יקירתי,
במקום חומץ אורז- חומץ תפוחים ובמקום שמן שומשום- קנולה ותוסיפי, אם יש , אחרי המעבד מזון, זרעי שומשום.
נשיקות ויום טוב
רוטב מופלא. מחזיר אותי לטיול נהדר במזרח. תודה גדולה לך!
כיף לשמוע, מרסל!
תודה שחזרת לשתף,
ענת