דפי אורז במילוי תרד והודו עם רוטב חמאת בוטנים וצ'ילי

מאת ענת לבל
22 במאי 2011

דפי אורז ממולאים בתרד מאודה וחזה הודו טחון עם רוטב בוטנים המשלב שבבי צ'ילי יבש. נהדר כמנה ראשונה או כמנה עיקרית לארוחת ערב לא "כבדה". דפי האורז אינם מכילים גלוטן וניתן להשיג אותם בחנויות למוצרים מהמזרח או בחנויות טבע (אני קניתי בעדן מרקט). ניסיתי להשיג אותם גם בסופר הקרוב לביתי, אך ללא הצלחה. המתכון כולל מספר שלבים בהכנתו (וגם על הדרך כמה כלים לשטיפה ) ואת כולם (חוץ מהכלים…) צילמתי על מנת להמחיש טוב יותר את אופן ההכנה. בשל ריבוי התמונות והשלבים, אני מצרפת בסוף גם את אופן ההכנה בקצרה על מנת שתוכלו להעתיק ולשמור, עד שאופציית ההדפסה תשולב בבלוג.

אל תתייאשו מאופן ההכנה הארוך, זה לא קשה כמו שזה נקרא…

המצרכים לכ-14 יחידות דפי אורז ממולאים (תלוי בכמות המלית ששמים בכל דף אורז)

דפי אורז בקוטר 22 ס"מ

200 ג' תרד טרי

300 ג' חזה הודו טחון

1 בצל קטן קצוץ

1 כף סויה

1 כף רוטב צ'ילי מתוק חריף

1 כף שמן קנולה

מספר עלי כרוב קצוצים

לרוטב חמאת הבוטנים

1 כף גדושה חמאת בוטנים חלקה

1 שן שום כתוש

2 כפיות סויה

1 כפית שמן שומשום

1 כפית לימון

2 כפות מים רותחים  

רבע כפית ג'ינג'ר טחון

1 כף סילאן – סירופ תמרים

רבע כפית שבבי צ'ילי יבש

מה עוד צריך ?

קערה גדולה עם מים פושרים מהברז

כלי אידוי מבמבוק (או אחר)

מחבת לטיגון הבצל והכנת חזה ההודו

כף מעץ

מעבד מזון

מסננת

מגבת מטבח נקיה

אופן ההכנה:

מעבדים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון (התחלתי לערבב ידנית, אך החלטתי שהכי טוב במעבד מזון)

הרוטב המתקבל הינו סמיך

אם ממעוניינים לדלל אותו מוספים עוד קצת מים רותחים בהדרגה, אך אני חושבת שהמרקם הסמיך מאוד מתאים כאן

להכנת התרד  

מחממים מים בסיר עד שמגיעים לרתיחה

לאחר רתיחה, מניחים את כלי האידוי מבמבוק מעל הסיר. מעל רשת האידוי מניחים את התרד

סוגרים את המכסה ומאדים לדקה או 2, עד שהעלים מתקמטים וצבעם הופך לירוק עז

מוצאים את התרד מכלי האידוי ומעבירים למעבד מזון וטוחנים

מעבירים למסננת על מנת שיצאו כל הנוזלים ובמידת הצורך סוחטים היטב

להכנת ההודו

מטגנים במחבת עם שמן את הבצל עד שהופך לשקוף

מוספים את ההודו הטחון ובאמצעות כף עץ מפוררים היטב במהלך הבישול

כשחזה ההודו מלבין מוספים את רוטב הצ'ילי והסויה

מערבבים קלות ומסירים מהאש

מעבירים גם למסננת לסנן הנוזלים

מוספים למלית ההודו את התרד ומערבבים היטב

 

להכנת דפי האורז

בקערה גדולה ממלאים מים פושרים מהברז

טובלים כל דף אורז בנפרד בקערת המים עד שמתרכך

מעבירים למגבת המטבח לספיגת המים

ממלאים את דף האורז בכף – כף וחצי מהמלית, מניחים את המלית בחלק התחתון של דף האורז

מתחילים בגלגול ראשון ועוטפים את המלית בדף האורז

תופסים את קצוות ימין ושמאל של דף האורז וסוגרים למרכז

ומגלגלים עד לקצה

מניחים בצד וממשיכים למלא גם את דפי האורז הנוספים

 

ההגשה: אני מעדיפה לחמם מעט לפני ההגשה, גם אם ההכנה נעשתה בסמוך להגשה וגם במידה שהכנתי מבעוד מועד ואכסנתי במקרר. החימום נעשה מעל רשת האידוי .

 

איך מחממים?

מרתיחים מים בסיר

לאחר שהמים רתחו מניחים את רשת האידוי  

מעל הרשת מניחים כמה עלי כרוב קצוצים (על מנת שדפי האורז לא ידבקו לרשת)

ומעליהם מניחים את דפי האורז הממולאים במרווחים אחד מהשני  

סוגרים את המכסה ומאדים למספר שניות, רק כדי לחמם ולמעט זמן

 מעבירים לצלחת ומגישים לצד רוטב חמאת הבוטנים

וכן, אפשר לאכול עם הידיים…הכי כיף ….

וזהו…הרבה שלבים, מה??? אך זה באמת לא מסובך כמו שזה נקרא…וכמו שאני תמיד אומרת ברגע שמכינים מתכון פעם ועוד פעם בסוף מתקתקים….

ובקצרה……..

מעבדים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון עד למקרם חלק וסמיך

מאדים את התרד, טוחנים במעבד מזון ומסננים מהמים

מטגנים את הבצל ואת חזה ההודו הטחון ומוספים את הסויה ורוטב הצ'ילי

בתום הבישול מסננים מהמים

מערבבים יחד את מלית ההודו והתרד ומערבבים היטב

טובלים כל דף אורז בקערת מים פושרים מהברז  

מעבירים למגבת וממלאים כל דף אורז בנפרד במלית

סוגרים, מקפלים ומגלגלים כל דף אורז

מחממים מעל רשת האידוי, מעבירים לצלחת הגשה לצד הרוטב ואוכלים…

 

הצטרפו לדיון

  1. מעולה. עכשיו נשאר לי רק לרכוש את כלי האידוי הנהדר הזה (ולפנות לו מקום בארון)
    כבר הרבה זמן שאני רוצה להכין משהו עם דפי אורז.

    1. anat_lobel says:

      תודה יקרתי! והכלי הזה באמת נפלא, יוצא שאני משתמשת בו הרבה והוא גם לא עולה יקר. צריך רק להתאים את גודלו לסיר שיש בבית ולהתחיל לאדות…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close