רוטב עגבניות בסיסי שהתחלתי לעשות לאחרונה, בהשראת מתכון שראיתי במגזין bon appetit. ניתן לנצל עבורו עגבניות שתמצאו במקרר או לחילופין לרכוש, לשם הכנתו, כמות גדולה של עגבניות, להכין, לחלק למנות ולהקפיא (הרוטב עמד במבחן המקפיא הביתי. ההפשרה במקרר). בכך להפוך את הרוטב לזמין למנות מגוונת ולחסוך שלב בהכנה בפעם הבאה. הרוטב קל להכנה והרעיון הוא שאת העגבניות צולים בתנור עד ששוליהן משחימים. לאחר צינון מעבירים למעבד מזון עם תוספות שציינתי במתכון, מרסקים הכל יחד וזהו…
לפחות בפעם הראשונה שאתם מכינים את הרוטב אני ממליצה להוסיף את עשבי התיבול (אורגנו וטימין) בהדרגה כך שיתאים לטעמכם
המצרכים לכ- 700 ג' רוטב
8 עגבניות ( כ- 1.2 ק"ג) חצויות (הפעם השתמשתי בעגבניות חממה)
מלח גס
שמן זית
1 חבילה של רסק עגבניות 100 ג'
1 כף אורגנו יבש
עלי טימין מ 2-3 ענפים
2 כפיות סוכר
מלח, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים תנור על 200 מעלות
מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה את העגבניות כשחלקן החתוך פונה כלפי מעלה
מפזרים מלח גס ושמן זית מעל העגבניות
צולים את העגבניות עד משחימות מעט בשוליים
מצננים ומעבירים למעבד מזון
מוספים כף שמן זית, מלח, פלפל, אורגנו, עלי הטימין, סוכר ורסק עגבניות ומעבדים לרוטב חלק
טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם (אם צריך עוד סוכר או מלח)
משתמשים לפי הצורך ואת השאר (אם נשאר) מעבירים לקופסה ומקפיאים
וואו – נראה נהדר ומאוד פשוט להכנה, ובטח ובטח בריא יותר מכל הרטבים הקנויים. אימצתי בחום רב!! יש לך רטבים/ממרחים שכאלה?
תודה חדוה. קיימת בבלוג גם קטגוריה של ממרחים בצד ימין ובהמשך אוסיף עוד מתכונים רלוונטים, האם לזה התכוונת?
הכוונה לממרחים שאפשר למרוח על הלחם בכריכים או על פרוסה בארוחת בוקר/ערב במקום גבינה או חומוס – מהסוג הזה (האבוקדו עם השמיר מתאים בהחלט)
ויש גם את הפסטו, שאיכשהו שכחתי לצרף לקטגוריית הממרחים. גם את הפסטו ניתן להכין בכמות גדולה ולהקפיא. כך שתמיד יש פסטו בבית…בהמשך אוסיף עוד ממרחים לקטגוריה. תודה!
העגבניות עכשיו נצלות בתנור, וכשפתחתי לבדוק אותן, ראיתי שבשוליים בחלקן, מצטבר מעין קצף לבן כזה.
האם תקין? 🙂
הי מאיה, ברוכה הבאה.
נראה לי שתקין, העגבניות מפרישות נוזלים בחום התנור. מקווה שהתשובה מגיעה בזמן…אשמח לשמוע איך יצא.
תודה!
היי ענת,
הגעתי לבלוג שלך לגמרי במקרה, אבל התאהבתי 🙂
יצא מעולה! לדעתי לא צריך להוסיף סוכר. מה שכן, כבר לא נשאר כ"כ הרבה כי הכנתי גם את הקציצות שלך, ואני כבר הולכת לכתוב גם בפוסט שלהן.
תודה רבה מאיה 🙂
לגבי הסוכר, אני בד"כ מוסיפה סוכר בעגבניות על מנת לאזן חמיצות, אך אני מניחה שזה עניין של טעם.
יום נעים!
עוד שאלה – לא כתבת אם צריך להוריד את קליפת העגבניות לאחר הצליה, האם צריך או שהשארת?
היא לא הפריעה לרוטב?
אני לא מסירה את הקליפה. יתכן שלאחר הריסוק במעבד מזון ישארו חלקיקים קטנים מהקליפה, אך לטעמי הם לא מפריעים בטעם או במרקם לרוטב.